سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

در‌ آینده‌ای نزدیک فعالیت‌های پژوهشی این پژوهشکده به 400 نوع گیاه می‌رسد.  

آشنایی با پژوهشکده گیاهان دارویی شهرستان ساوجبلاغ

خبرگزاری فارس: مدیر پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی ساوجبلاغ گفت: در‌ آینده‌ای نزدیک فعالیت‌های پژوهشی این پژوهشکده به 400 نوع گیاه می‌رسد. محمدرضا دهقانی با اعلام این خبر اظهار داشت: این مرکز در حال حاضر کار پژوهش 25 نوع گیاه دارویی را در دست اجرا دارد و قرار است فعالیت‌های آن در آینده‌ای نزدیک به تحقیق روی 400 نوع گیاه دارویی افزایش یابد. وی اضافه کرد: این مرکز با تجهیز به آزمایشگاه پیشرفته و چهار گروه پژوهشی در زمینه انتقال ژن، مارکرهای مولکولی، سیتو ژنتیک و بافت فعالیت می‌کند.

مدیر پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی ساوجبلاغ تصریح کرد: نتایج بررسی‌ها و تحقیقات این پژوهشکده به عنوان راهکارها و اصول علمی برای جامعه علمی و تولیدی کشور قابل استفاده است. دهقانی افزود: این مرکز علاوه بر فعالیت‌های تحقیقاتی و خدمات‌دهی به جامعه علمی از سراسر کشور، کار تولید، فرآوری، کشت و بسته‌بندی سالانه 25 تن انواع گیاهان دارویی در قالب دم نوش، قطره، پماد و دیگر فرآورده‌های دارویی برای مصرف داخل و صادرات به خارج کشور را نیز بر عهده دارد. وی خاطرنشان کرد: تاکنون تولیدات این مرکز به کشورهای هندوستان، چین، انگلیس و کانادا صادر شده و در سه سال اخیر نزدیک به 600 هزار دلار ارزآوری به همراه داشته است.

مدیر پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی ساوجبلاغ افزود: کشت و فراوری گیاهان دارویی که سابقه درمان بیماری‌ها با آن به تاریخ زیست انسان در کره زمین برمی‌گردد در عصر کنونی که خواص درمانی آن بیش از گذشته مورد شناسایی قرار گرفته از اهمیت بالایی برخوردار است. تولید گیاهان دارویی در حالی مورد توجه قرار گرفته که کارشناسان کشاورزی اعتقاد دارند، کشت اینگونه گیاهان در اراضی کم بازده، فقیر، خرد و پراکنده به عنوان موفق‌ترین الگوی کشت محسوب می‌شود. مدیر اداره جهاد کشاورزی ساوجبلاغ نیز در این‌باره گفت: اینگونه گیاهان به دلیل مقاوت بالا و توجیه اقتصادی مناسب در اراضی کوهستانی، کمتر حاصل‌خیز و حتی بیابانی هم قابل کشت است.

 محمد تاج‌الدینی یادآور شد: اداره ترویج جهاد کشاورزی ساوجبلاغ در سال‌های اخیر کار آموزش کشت و تولید انواع گیاهان دارویی را بین کشاورزان و بهره‌برداران علاقمند این شهرستان آغاز کرده است و در قالب ارائه تسهیلات از محل بنگاه‌های اقتصادی زودبازده و کارآفرین از فعالیت آنها حمایت می‌کند. وی تصریح کرد: تشویق و ترغیب کشاورزان برای فعالیت در این زمینه نیاز به فرهنگ‌سازی از سوی دولت و رسانه‌ها دارد. مدیر اداره جهاد کشاورزی ساوجبلاغ خاطرنشان کرد: ساوجبلاغ با تولید سالانه 9 میلیون نشا، انواع گیاهان دارویی مقام نخست تولید این نوع محصولات را در استان تهران به خود اختصاص داده است و سعی دارد با اجرای برنامه‌های آموزشی و حمایتی فعالیت در این بخش کشاورزی و اقتصادی را گسترش دهد. شهرستان ساوجبلاغ با 30 هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی یکی از قطب‌های کشاورزی استان تهران به شمار می‌رود.


نوشته شده در  جمعه 90/2/23ساعت  12:49 عصر  توسط حسین عسکری 
  نظرات دیگران()


لیست کل یادداشت های این وبلاگ
رسانه ملی و تنوع فرهنگی و زبانی استان البرز -1
رسانه ملی و تنوع فرهنگی و زبانی استان البرز - 2
پاسخ البرزپژوهانه به بی ادبی علیرضا پناهیان به ساحت پیامبر (ص)
مطالبه ای درباره فرهنگسرای خط و تذهیب شهر کرج -1
مطالبه ای درباره فرهنگسرای خط و تذهیب شهر کرج - 2
مطالبه ای درباره فرهنگسرای خط و تذهیب شهر کرج - 3
کتاب «تاریخ هشتگرد» منتشر شد
خاطره اسماعیل آل احمد از استاد دکتر یوسف مجیدزاده
دانلود نسخه pdf کتاب های حسین عسکری
کانال تلگرامی و صفحه های اینستاگرام و آپارات البرز پژوهی
شناسنامه وبلاگ البرز پژوهی
[عناوین آرشیوشده]