با سلام
بسيار عالي است وبلاگتان
هويت انسان به آن چيزي است که دارد نه به آن چيزي که قرار است بهش بدند، تاريخ، فرهنگ من هويست مرا شکل مي دهد. من با زبان و تاريخ خود خود را به ديگران معرفي مي کنم. من امروز خواه ترک زبان باشم يا فارس زبان يا غرب زبان فرقي نمي کند وظيفه ام حفظ زبان مادري خود است. بايد از بان خود حفظ کنم. نام شهرستان نشان از قدمتي دارد خواه توسط ترکان باشد و خواه ديگر اقوام. آنچه هست بايد آن را خفظ کرد و گرنه بايد تاريخ خود را دست بازيچه ديگران قرار دهيم. موفق باشيد دوست عزيز.
و تبديل قاف به جيم امري شايع نيست، احتمال آن وجود دارد که اسم ديگري (مثلاً ساوجي به معناي پيامبر) در ريشه اسم نهفته باشد
ر.ک به مقاله:
V. Minorsky. Mongol Place-Names in Mukri Kurdistan (Mongolica, 4), Bulletin of the School of Oriental and African Studies, University of London, Vol. 19, No. 1, pp. 58-81 (1957)
استاد محترم
بنده هر وقت به سايت جنابعالي مراجعه ميکنم. مطالب مفيد بساري مي آموزم. اگر اجازه بفرماييد بعدً از شما مطالبي درباره ساوجبلاغ و جغرافياي آن سوال خواهم کرد.
مطلبتان در باب قدمت اسم ساوجبلاغ کاملاً صحيح است. اسم ساوجبلاغ آذربايجان از عصر قاجار شهرت يافته و قبل از آن در جايي ثبت نشده است. اين نکته را هم عرض کنم که به نظر پرفسور مينورسکي چون املاي هر دو ساوجبلاغ با جيم است و نه با قاف.
اگر بيطرفانه بخواهيم قضاوت كنيم؛ شما هم بخاطر اصالت تركي ترجيح ميدهيد كه نام تركي روي اين شهرستان بماند.
راسيسم فقط ترك ستيزي معني نميدهد برادر.
عزيز جان اين چه حرفيه مي زنيد ؟
مگر اينجا توركستان و يا مغولستان است كه بشود نامهاي غير ايراني را روي مكانها باقي گذارد
مغولان 800 سال قبل به ايران هجوم آوردند و نام برخي نقاط را عوض كردند اين دليل نمي شود كه امروزه با همان نامها سرو كار داشته باشيم