سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

بدون شرح!

بررسی آسیب پذیری اجتماعی نوجوانان پسر و دختر شهر نظرآباد

حسین شاهوردی بیگلو، بررسی آسیب پذیری اجتماعی نوجوانان پسر و دختر 12 تا 19 ساله و عوامل موثر بر آن در شهر نظرآباد، پایان نامه کارشناسی ارشد، استاد راهنما: دکتر احمد حسینی، استاد مشاور: دکتر طلعت الهیاری، پژوهشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، 1388.

چکیده پایان نامه: در این پ‍ژوهش به بررسی آسیب پذیری اجتماعی پسر و دختر 12 تا 19 ساله و عوامل موثر بر آن در شهر نظرآباد پرداخته شده است در پژوهش مذکور آسیب های عمده اجتماعی و میزان آسیب پذیری نوجوانان و دلایل عمده آسیب پذیری اجتماعی و علل پراکندگی و دامنه آسیب پذیری اجتماعی نوجوانان در شهر نظرآباد مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان داد که آسیب پذیری اجتماعی دختران بیش از پسران است و بین کنترل اجتماعی و آسیب پذیری اجتماعی رابطه مستقیم وجود دارد.


نوشته شده در  یکشنبه 90/10/4ساعت  5:36 عصر  توسط حسین عسکری 
  نظرات دیگران()

 

بررسی نقش صنعت بر توسعه­ کالبدی - فضایی شهر نظرآباد

محمد رضا ربانی، بررسی نقش صنعت بر توسعه­ کالبدی - فضایی شهر نظرآباد، پایان نامه کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری، استاد راهنما: دکتر قدیر فیروزنیا، استاد مشاور: دکتر اسماعیل علی­اکبری، دانشگاه پیام نشهر نظرآباد در سال 1335 از یک روستای کوچک با جمعیت 799 نفر و با مساحتی در حدود 6 هکتار، به شهری با جمعیت 97722 نفر، و با وسعت 3574 هکتار در سال 1385 رسید.ـور دانشکده­ علوم اجتماعی و اقتصاد مرکـــز تهـــران، 1389.

چکیده: شهر به عنوان یک پدیده مکانی - فضایی تحت تأثیر مجموعه­ای از عوامل و نیروهای طبیعی و انسانی است که در ابعاد مختلف جمعیتی، فیزیکی و اجتماعی پیوسته در بستر زمان تغییر می­یابد. یکی از عوامل تأثیرگذار که حیات اجتماعی و اقتصادی شهرها را تحت تأثیر قرار می­دهد صنعت است. در ایران نیز صنعت به عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی محسوب شده و رونق آن تحولات گسترده­ای را در ابعاد مختلف به ویژه گسترش شهرها بر جای گذاشته است. به نظر می­رسد با وجود نقشی که صنعت در گسترش شهرنشینی داشته در مطالعات انجام شده بدان توجه شایسته­ای مبذول نشده است.

این تحقیق بر آن است که تأثیر صنعت را بر توسعه شهرنشینی شهر نظرآباد به عنوان منطقه مورد مطالعه بررسی نموده و پاسخ مناسبی برای این سوال ارایه نماید که فعالیت های صنعتی در این شهر چه تأثیری بر تحولات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و در نهایت بر سیمای کالبدی - فضایی گذاشته است؟ روش تحقیق از نوع توصیفی ­- تحلیلی می­باشد که نقش اقتصادی (ساختار اشتغال) به عنوان کارکرد اصلی شهر و متغییر مستقل و تحولات اجتماعی و کالبدی - فضایی آن به عنوان متغییر وابسته در نظر گرفته شده است. داده­های مورد نیاز تحقیق با استفاده از آمارهای رسمی کشور و گزارش­های موجود در سازمان­های ذیربط تهیه شده و در تجزیه و تحلیل اطلاعات، ابتدا با استفاده از نقشه­ها، و عکس­های هوایی و ماهواره­ای تصویری روشنی از وضع موجود منطقه­ مورد مطالعه ارایه شده است. برای تحلیل داده ها از نرم­افزار Excel  ،GIS استفاده شده و برای تعیین نقش صنعت از تکنیک تحلیل اشتغال و تکنیک تحلیل پایه اقتصادی شهر، مدل طولی­ - عرضی ایزارد، تغییرات ضریب مکانی، دیاگرام سه­گوش و ضریب هم­بستگی بهره گرفته شده است.

نتایج نشان داد که صنعت باعث توسعه­ کالبدی ­- فضایی شهر نظرآباد شده است به طوری که این شهر در سال 1335 از یک روستای کوچک با جمعیت 799 نفر و با مساحتی در حدود 6 هکتار، به شهری با جمعیت 97722 نفر، و با وسعت 3574 هکتار در سال 1385 رسیده و در تخریب اراضی کشاورزی و باغ­های اطراف شهر و تبدیل آن­ها به کاربری­های مسکونی و صنعتی و ایجاد محله­های جدید، الحاق روستاهای اطراف شهر به بدنه اصلی شهر، افزایش قیمت زمین و مسکن و بورس­بازی آن­ها نقش مهمی داشته است.

واژگان کلیدی: توسعه­ فضایی، توسعه - کالبدی، رشد شهر، صنعت، شهرک صنعتی، نظرآباد.


نوشته شده در  سه شنبه 90/3/24ساعت  7:41 عصر  توسط حسین عسکری 
  نظرات دیگران()


فهرست همه یادداشت های این وبلاگ
آیین نقد و بررسی کتاب تاریخ هشتگرد نوشته حسین عسکری
نشست علمی درباره کتاب اشتهارد نوشته محمد پارسانسب
بازتاب انتشار کتاب تاریخ هشتگرد نوشته حسین عسکری - 1
یادداشت های حسین عسکری درباره محمدصادق فاتح یزدی
سندی تازه از سردار شهید شعبان علی نژادفلاح
اهل توقف طالقان به روایت استاد دکتر حکمت اله ملاصالحی
به مناسبت درگذشت دکتر محمود مصدق
دانلود نسخه pdf کتاب های حسین عسکری
کانال تلگرامی و صفحه های اینستاگرام و آپارات البرز پژوهی
شناسنامه وبلاگ البرز پژوهی
[عناوین آرشیوشده]