سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

چکیده  چهار مقاله جدید دیگر درباره

تحلیلی بر اثرهای انقلاب اسلامی بر تحولات روستایی ایران؛

نمونه روستاهای بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ

ارزیابی آسیب پذیری آب زیرزمینی دشت هشتگرد به کمک روش دراستیک

استفاده از موجودات کفزی شاخص جهت بررسی کیفیت آب رودخانه برغان

مکان یابی نواحی مستعد جهت اجرای طرح های تغذیه مصنوعی آبخوان

 با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی: مطالعه موردی دشت هشتگرد

چکیده پژوهش ها و مقالات علمی فوق

تحلیلی بر اثرهای انقلاب اسلامی بر تحولات روستایی ایران؛

نمونه روستاهای بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ

قدیر فیروزنیا

ارایه شده به همایش ملی سی سال انقلاب اسلامی؛ دستاوردها، آسیب ها و فرصت ها

1387

چکیده مقاله: بر اثر پیروزی انقلاب اسلامی ایران نوعی جهان بینی جدید بر وفق مذهب شیعه با قرائت خاص امام خمینی (ره) در کشور حاکم شد. این ایدئولوژی در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی در کشور تاثیرگذار بود و مهم ترین اثر این ایدئولوژی جدید نگرش عدالت خواهانه بود که به تانی از فرمایشات ائمه معصومین و به ویژه حضرت علی (ع) در کشور ایجاد شد. به عبارت دقیق تر نوعی تحول اساسی به مفهوم چرخشگاه تاریخی در کشور رخ داد که تمامی تار و پود جامعه را دگرگون نمود. تسری ایدئولوژی در ساختار حکومتی و برنامه های توسعه تاثیرات زیادی را در عرصه های مختلف و مکان های متفاوت بر جای گذاشته است . یکی از جوامع و مکان های که تحت تاثیر رویکرد عدالت خواهانه نشات گرفته از انقلاب اسلامی قرار داشته روستاها است. پیروزی انقلاب اسلامی اثرهای شگرفی در روستاهای این مرز و بوم بر جای گذاشته است .

اینک که در آستانه 30 سالگی انقلاب اسلامی قرار داریم جا دارد که اثر انقلاب اسلامی در جامعه روستایی بازشناسی شده و با شناسایی آسیب ها زمینه زا برای مداخله مناسب تر در جامعه روستایی فراهم نماییم. در این مقاله سعی شده است با بررسی اسنادی و ملاحظه آمار و ارقام و مشاهدات تجربی نگارنده اثرهای انقلاب اسلامی در روستاها (با بررسی موردی روستاهای بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ) مرور شود . به عبارت دیگر تلاش شده است پاسخ مناسبی برای این سوال بدست آوریم. که انقلاب اسلامی چه آثاری را در روستاها بر جای گذاشته و چگونه می توان بستر مناسبی برای ساماندهی تحول در روستاها فراهم نمود؟ یافته های تحقیق نشان داده است که انقلاب اسلامی بویژه در دهه نخست تاثیرات چشم گیر غیر قابل انکاری در روستاها بوجود آورده ، ولی این تحولات منجر به توسعه روستاها نشده و رضایت مندی روستاییان از زندگی در روستاها کاهش یافته است.

کلمات کلیدی: تحول ، روستا ، انقلاب اسلامی ، بخش چندار.

ارزیابی آسیب پذیری آب زیرزمینی دشت هشتگرد به کمک روش دراستیک

عبدالجواد آغاسی، فخرالدین آزاد شهرکی، فرزاد آزاد شهرکی

ارایه شده به هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران

1388

چکیده مقاله: استخراج آبهای زیرزمینی بدون توجه به تاثیرات زیست محیطی و مفهوم آبدهی مجاز همواره توسط بشر انجام شده است. اهمیت بررسی آسیب پذیری از طرفی به خاطر این است که آب زیر زمینی یکی از منابع اصلی آب شرب می باشد و از طرف دیگر تمرکز بالای بشر و فعالیتهای اقتصادی به طور مثال صنعت، کشاورزی و مناطق مسکونی به عنوان منابع پتانسیل آلودگی آب زیرزمینی می باشد و این موضوع در مناطق و شهرهای رو به گسترش از اهمیت بیشتری برخوردار است و از آنجایی که دشت هشتگرد یکی از مهم ترین دشت های استان تهران می باشد در این مقاله سعی شده است که با استفاده از محیط GIS به تهیه نقشه های آسیب پذیری آبخوان دشت هشتگرد پرداخته شود.

کلمات کلیدی: آسیب پذیری آب زیرزمینی، آنالیز حساسیت، مدل DRASTIC، GIS، دشت هشتگرد.

استفاده از موجودات کفزی شاخص جهت بررسی کیفیت آب رودخانه برغان

جواد میردار، اسحاق زکی پور، ابراهیم علیزاده، سید مهدی موسوی

ارایه شده به سومین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست

1388

چکیده مقاله: از جمله اجزا زنده اکوسیستم های آبی موجودات کفزی می باشند.این موجودات به عنوان جزیی از زنجیره غذایی آب ها و نیز نمایه ای از میزان کل تولیدات وشاخصی برای کیفیت آبها محسوب می گردند. به منظور تعیین وضعیت بی مهرگان کفزی رودخانه برغان در شهرستان ساوجبلاغ، اقدام به انتخاب 12 ایستگاه در طول 15 کیلومتر از مسیر رودخانه گردید. نمونه برداری ها در 6 دوره از تیر ماه 1386 لغایت اردیبهشت ماه 1387 به صورت یک ماه درمیان توسط نمونه بردار سوربر (Surber Sampler) به مساحت 900 سانتیمتر مربع از هر ایستگاه انجام گردید. در مجموع نه گروه از موجودات کفزی شامل یک رده Oligochaeta و 8 راسته شامل Hemiptera و Odonata و Trichoptera و Ephemeroptera Amphipoda و Diptera و Plecoptera و Coleoptera در این رودخانه شناسایی شد. بیشترین درصد فراوانی این گروه ها به ترتیب مربوط به راسته Ephemeroptera با 60/71 درصد و رده Oligochaeta با 10/71 درصد می باشد. به علاوه از لحاظ زی توده نیز رده Oligochaeta با 33/32 درصد و راسته Ephemeroptera با 13/34 درصد دارای بیشترین زی توده بوده اند همچنین از لحاظ فراوانی در دوره های مختلف نمونه برداری، بیشترین تعداد مربوط به آبان ماه 1386 و کمترین تعداد مربوط به تیر ماه 1386 می باشد. از طرف دیگر از لحاظ ایستگاه های نمونه برداری بیشترین تعداد مربوط به ایستگاه شماره 9، یعنی جایی که امکان دسترسی انسان و نیز ورود فاضلاب ها به آن کم بوده و کمترین فراوانی مربوط به ایستگاه شماره 2 بوده که به واسطه ماهیگیری و شنا در آن بصورت آبگیر درآمده است.

  کلمات کلیدی: کیفیت آب، موجودات کفزی، شناسایی، رودخانه برغان.

مکان یابی نواحی مستعد جهت اجرای طرح های تغذیه مصنوعی آبخوان با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی: مطالعه موردی دشت هشتگرد

محمود محمدرضا پور طبری، مسعود مرسلی، حمیده نوری

ارایه شده به چهارمین کنگره ملی مهندسی عمران

1387

چکیده مقاله: اصولاً سفره آب زیرزمینی را م یتوان به عنوان یک مخزن طبیعی جهت ذخیره آب های سطحی مورد استفاده قرار داد. بدین صورت که آب های جاری سطحی در دور ه های مرطوب را با استفاده از روش های مختلف وارد آبخوان نموده و در دور ه های خشک که نیاز آبی افزایش می یابد مورد بهره برداری قرار داد. در کشور، اجرای طرح های تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی در مناطقی همچون ورامین، قزوین، خرم دره و ... به مرحله اجرا رسیده است. در این مطالعه، دشت هشتگرد و نظرآباد واقع در ناحیه غربی شهرستان کرج در استان تهران مورد بررسی قرار گرفته اند. افزایش روزافزون بهره برداری از منابع آب های زیرزمینی و محدودیت منابع تغذیه کننده در دشت هشتگرد، سبب افت تراز سطح آب سفره زیرزمینی شده است. در این راستا به منظور جبران قسمتی از این افت بایستی اقدام به کاهش میزان بهر ه برداری و یا افزایش میزان تغذیه آبخوان نمود. اجرای پروژه های تغذیه مصنوعی یکی از روش هایی است که می تواند با استفاده از سیلاب ها و مازاد آب های بلا استفاده در فصول غیر زراعی قسمتی از افت حاصله را جبران نماید.

در این مطالعه با بررسی خصوصیات هیدروژئولوژیکی و هیدروژئوشیمی آبخوان، عوامل مؤثر در تغذیه مصنوعی دشت معرفی و وارد نرم افزار سیستم اطلاعات جغرافیایی می گردند. معیارهای در نظر گرفته شده جهت تعیین مناطق مستعد تغدیه مصنوعی عبارتنداز: خصوصیات ضخامت آبرفت، ضخامت اشباع آبخوان، ضرایب هیدرودینامیکی، عمق برخورد به سطح آب، هدایت الکتریکی آب، جهت جریان آبهای زیرزمینی، مناطق تغذیه و تخلیه آبخوان، افت سطح ایستابی، موقعیت چا ههای بهره برداری، گرادیان هیدرولیکی آب زیرزمینی، توپوگرافی، منابع آب سطحی، آورد رودخانه ها و ... می باشند. بازه تغییرات معیارهای انتخابی برای هر دشت متفاوت بوده و با توجه به پتانسیل های موجود در آن دشت تعریف می گردد. با ارایه لایه های اطلاعاتی وابسته در معیارهای فوق به نرم افزارArc GIS و آنالیز مکانی آنها توسط برنامه، مناطقی که تمامی شرایط معیارهای ارایه شده را دارا می باشند، جهت اجرای طرح های تغذیه مصنوعی تعیین می گردد. در نهایت مناسب ترین روش تغذیه مصنوعی با توجه به خصوصیات مکان های انتخاب شده، معرفی می شوند. روند بررسی شده برای دشت هشتگرد قابل تعمیم به تمامی دشت ها می باشد.

کلمات کلیدی: تغذیه مصنوعی، آبخوان، آب های زیرزمینی، دشت هشتگرد، سیستم اطلاعات جغرافیایی.


نوشته شده در  شنبه 88/9/7ساعت  1:14 عصر  توسط حسین عسکری 
  نظرات دیگران()


فهرست همه یادداشت های این وبلاگ
آیین نقد و بررسی کتاب تاریخ هشتگرد نوشته حسین عسکری
نشست علمی درباره کتاب اشتهارد نوشته محمد پارسانسب
بازتاب انتشار کتاب تاریخ هشتگرد نوشته حسین عسکری - 1
یادداشت های حسین عسکری درباره محمدصادق فاتح یزدی
سندی تازه از سردار شهید شعبان علی نژادفلاح
اهل توقف طالقان به روایت استاد دکتر حکمت اله ملاصالحی
به مناسبت درگذشت دکتر محمود مصدق
دانلود نسخه pdf کتاب های حسین عسکری
کانال تلگرامی و صفحه های اینستاگرام و آپارات البرز پژوهی
شناسنامه وبلاگ البرز پژوهی
[عناوین آرشیوشده]