سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

مرحوم دکتر مهدی شهیدی  

 زندگی نامه خودنوشت مرحوم دکتر مهدی شهیدی

پژوهشگر و حقوقدان ساوجبلاغی الاصل

 به طور خلاصه اینجانب مهدی شهیدی، استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) [در سال 1313 خورشیدی] در یک خانواده فرهنگی و علمی [آل برغانی] در شهر قزوین زاده شدم و پدرم را در سنین کودکی از دست دادم. پس از دوره ابتدایی و متوسطه به اخذ دیپلم ریاضی و مدارک دانشگاهی به موازات مطالعات در ادبیات عرب، منطق، فلسفه، فقه، اصول و سایر علوم مربوط و اخذ گواهی اجتهاد نایل آمدم. پس از موفقیت در مسابقه ورودی دانشگاه در رشته های مختلف ریاضی، ادبی، طبیعی مانند علوم ریاضی، پزشکی، حقوق و اقتصاد، رشته حقوق دانشکده حقوق دانشگاه تهران را برگزیدم.

پس از گذراندن دوره های لیسانس و فوق لیسانس حقوق خصوصی با درجه ممتاز و با گذراندن دوره کارآموزی ، پروانه وکالت دادگستری را به دست آوردم. سپس به کشور فرانسه عزیمت کردم و ظرف مدت کوتاهی که تا آن زمان سابقهای برای آن معلوم نشده ، دوره D.E.S را در حقوق خصوصی و D.E.S. در علوم کیفری را طی کردم و دکترای دولتی (Etat) را در حقوق خصوصی اخذ کردم و رساله دیگری برای دکترای علوم کیفری در پاریس ثبت کردم که پس از بازگشت به ایران به علت اشتغال زیاد مجال گذراندن رساله این رشته را نیافتم.

پس از بازگشت از فرانسه به عضویت هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه ملی ایران آن زمان با مرتبه استادیاری درآمدم و به موازات تدریس، به طور محدود به کار وکالت دادگستری نیز پرداختم. در دعاوی بینالمللی به عنوان صاحب نظر و یا وکیل مدافع شرکت کردم و سال ها برای کانون وکلای دادگستری مرکز در اختبار و کمیته استفتائات فعالیت کردم.

ساعات تدریس من زیاد بود و در شروع فعالیت آموزشی و برای سه نیمسال تحصیلی پنجاه ساعت در هفته در دانشکدههای حقوق و نیز علوم سیاسی و اقتصادی و موسسات دیگر تدریس کردم. تاکنون استاد راهنمای بیش از یکصد و بیست پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری بودهام. کتابهایی چون، تشکیل قراردادها و تعهدات، اصول قراردادها و تعهدات، آثار قراردادها و تعهدات ،سقوط تعهدات و ارث از اینجانب منتشر شده است.

مقالات و سخنرانی های متعددی در رشته های حقوق مدنی، تجارت، بینالملل خصوصی و علوم کیفری و نیز در موضوعات مستحدث، مانند تلقیح مصنوعی انسان و ناباروری و غیره از اینجانب چاپ و منتشر شده است. در سال 1372 به عنوان استاد نمونه دانشگاه شهید بهشتی و در سال 1380 به عنوان استاد نمونه دانشگاه های کشور برگزیده شدم. مدتی نیز به تدریس قضات دادگستری تهران، اشتغال داشته و دارم. اکنون به تدریس در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ودکترای دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی و نیز دکترای دانشگاه تربیت مدرس و به طور محدود به و کالت دادگستری اشتغال دارم.

توضیح وبلاگ «ساوجبلاغ پژوهی»: استاد مهدی شهیدی در تاریخ 25 بهمن 1383 به رحمت حق پیوست. روحش شاد، یادش جاودان و راهش پر پوینده.

خلاصه شرح حال تخصصی دکتر مهدی شهیدی

سوابق تحصیل: گواهی اجتهاد در مورد علوم فلسفه، ادبیات، فقه واصول، کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته حقوق با رتبه ‌ممتازی از دانشکده حقوق تهران، دوره D.E.S‏حقوق خصوصی، دیپلم مطالعات عالی دولتی ازفرانسه، دوره D.E.S ‏علوم کیفری، دیپلم مطالعات عالی دولتی از فرانسه، دکترای دولتی حقوق خصوصی از فرانسه، تدریس در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی و دانشکده اقتصاد و علوم بانکی و خدمات اجتماعی.

زمینه های علمی و تحقیقاتی: لوایح قانونی قانون مجازات، ط‌رح قانون اساسی، اصلاح قانون تجارت، مسائل معضل حقوقی استعلام شده از ط‌رف کانون وکلای دادگستری، دعاوی مطروح بین سازمانهای دولتی و اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی، مسائل استعلام شده از سوی بانک مرکزی و دفتر خدمات حقوقی بین المللی در کمیته های تخصصی و شورای حقوقی وزارت راه و ترابری.

زمینه علمی مقالات: مسائل متنوع حقوقی، حقوق مدنی بازرگانی و ادله اثبات دعوی، مسایل حقوقی مربوط به موضوعات مستحدث حاوی بحثها و تحلیل های حقوقی برای اولین بار نظیر تلقیح مصنوعی انسان، وضعیت حقوقی کودک آزمایشگاهی ومسایل کیفری.

منبع: سایت های انتشارات مجد و بنیاد ایران شناسی.


نوشته شده در  چهارشنبه 89/2/1ساعت  10:1 عصر  توسط حسین عسکری 
  نظرات دیگران()


فهرست همه یادداشت های این وبلاگ
کوتاه نوشته های حسین عسکری در کانال تلگرامی البرزپژوهی - 4
آیت الله سید رضا حسینی زابلی و تجددگریزی در شهر کرج
تطهیر ترور فاتح یزدی و چریک های فدایی خلق در خبرگزاری تسنیم
نشست علمی درباره کتاب اشتهارد نوشته محمد پارسانسب
بازتاب انتشار کتاب تاریخ هشتگرد نوشته حسین عسکری - 1
یادداشت های حسین عسکری درباره محمدصادق فاتح یزدی
سندی تازه از سردار شهید شعبان علی نژادفلاح
دانلود نسخه pdf کتاب های حسین عسکری
کانال تلگرامی و صفحه های اینستاگرام و آپارات البرز پژوهی
شناسنامه وبلاگ البرز پژوهی
[عناوین آرشیوشده]