سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

روایت پیشینه هیو با گویش ترکی ساوجبلاغی

راه اندازی بزرگترین موزه پروانه شناسی ایران در ساوجبلاغ

وبلاگ ساوجبلاغ پژوهی: میزبان کاربرانی از 37 کشور جهان

کتابخانه دیجیتالی در نظرآباد راه‌اندازی می‌شود

کمبود کتاب در کتابخانه‌های شهرستان نظرآباد

برنامه‌ریزی برای ساخت کتابخانه مرکزی در نظرآباد

--------------------------

روایت پیشینه هیو با گویش ترکی ساوجبلاغی

کتاب «کندن سسی» تالیف فرامرز قدسی (فراق) با شمارگان 1500 نسخه به وسیله انتشارات رهام اندیشه منتشر شد. این کتاب 151 صفخه ای شامل 187 بیت شعر فولکلوریک با گویش «ترکی ساوجبلاغی» درباره پیشینه روستای «هیو» از توابع بخش مرکزی شهرستان ساوجبلاغ است.

دکتر سعید معدنی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی در بخشی از مقدمه این کتاب نوشته است: «مثنوی کندن سسی تصویری از یک دوره زندگی از یکی از روستاهای شهرستان ساوجبلاغ است که به لحاظ پژوهشی برای آیندگان مهم خواهد بود. از نظر اینجانب به عنوان دانش آموخته رشته جامعه شناسی، این کتاب از دو جنبه ارزشمند است؛ یکی به لحاظ مردم شناسی، که ابعاد زندگی اهالی را در 30 سال گذشته بیان می کند و دیگری سرودن به زبان ترکی - گویش هیو - است. بی شک در آینده، هم زندگی مردم و هم زبان گفتاری ایشان تغییر خواهد کرد، آنجاست که ارزش چاپ و ماندگاری چنین آثاری نمایان خواهد شد.»

بازتاب خبر فوق: http://www.hbayat.azerblog.com/1389_02_29_Say=1225.ay

راه اندازی بزرگترین موزه پروانه شناسی ایران در ساوجبلاغ

خبرگزاری مهر: مدیر نمایشگاه پرندگان «چهارباغ» شهرستان ساوجبلاغ گفت: بزرگترین موزه پروانه شناسی کشور در غرب استان تهران برپا می شود. امیرمحمد امیرراد افزود: در این موزه قرار است 100 هزار گونه پروانه از سراسر جهان نگهداری شود که پیش بینی می کنیم این امر در ارتقای دانش جانورشناسی در کشور تاثیر فراوانی داشته باشد. وی ادامه داد: این پروانه ها در شکل خشک شده هستند و در قاب نگهداری می شوند.

این کارشناس عنوان کرد: دانش پروانه شناسی بسیار جالب است و برپایی موزه های پروانه به ارتقای کمی و کیفی این دانش و ملموس کردن آن کمک شایانی می کند. گسترش دانش جانورشناسی نیازمند ملموس کردن این دانش است. امیرراد در بخش دیگری از سخنان خود نیز اظهار داشت: گسترش دانش جانورشناسی در کشور در زمینه های مختلف نیازمند ملموس کردن این دانش است و باید شرایطی فراهم شود که دانش یادشده نه تنها در دانشگاهها بلکه در محیط طبیعی نیز آموزش داده شود.

وی خاطرنشان کرد: لازم است مسئولان ذیربط حمایت خود را در زمینه گسترش موزه ها و نمایشگاههای جانورشناسی افزایش دهند و در این زمینه در حد توان خود تسهیلات ارایه دهند. این کارشناس یادآور شد: همچنین لازم است حمایت از سرمایه گذاران در این زمینه افزایش یابد و شرایط مطلوب برای فعالیت آنها فراهم شود. وی افزود: پیش از این بزرگترین نمایشگاه پرندگان زیستی و کمیاب جهان که بزرگترین نمایشگاه از این دست در خاورمیانه است توسط بخش خصوصی در چهارباغ ساوجبلاغ واقع در غرب استان تهران راه اندازی شد. شهرستان 230 هزار نفری ساوجبلاغ به مرکزیت هشتگرد در 70 کیلومتری مرکز استان در منتهی الیه شمال غربی تهران قرار دارد

وبلاگ ساوجبلاغ پژوهی: میزبان کاربرانی از 37 کشور جهان

وبلاگ «ساوجبلاغ پژوهی» از روز 3 دی 1388 عضو سایت وبگذر (سرویس دهنده ابزار وب حرفه ای) شده است. این سایت امکانی را فراهم می آورد که نویسنده بتواند با جزئیات مشخصات بازدیدکنندگان وبلاگ خود آشنا شود. وبلاگ ساوجبلاغ پژوهی تا کنون بازدیدکنندگانی از 35 کشور خارجی داشته است. نام این کشورها به ترتیب تعداد بازدیدکننده عبارتند از: آمریکا، برزیل، کانادا، آلمان، انگلستان، استرالیا، لهستان، بلژیک، روسیه، ترکیه، هلند، اتریش، دانمارک، سوئد، اسپانیا، فلیپین، کویت، فرانسه، چک، افغانستان، لاتوی (؟)، پاکستان، عمان، سوئیس، یمن، امارات متحده عربی، مالزی، فلسطین اشغالی، قطر، عربستان، عراق، ژاپن، مجارستان، فنلاند، ازبکستان، هند، نروژ. جهت آگاهی بیشتر در این باره رجوع کنید به: http://www.webgozar.com/counter/stats.aspx?Code=1523034#

کتابخانه دیجیتالی در نظرآباد راه‌اندازی می‌شود

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): کتابخانه دیجیتالی شهرستان نظرآباد در آستانه تاسیس استان البرز (کرج) به بهره‌برداری می‌رسد. مدیرکل کتابخانه‌های شهرستان‌های غرب تهران (استان در آستانه تاسیس البرز(، به خبرگزاری ایبنا گفت: این کتابخانه با یک میلیارد ریال اعتبار در مرحله تجهیز است.

در کتابخانه مجازی (دیجیتال) نظرآباد از طریق نرم‌افزار، امکان دیجیتالی شدن منابع مکتوب فراهم می‌شود؛ به گونه‌ای که مخاطبان در خارج از کتابخانه با ورود به سایت کتابخانه دیجیتال می‌توانند متن کتاب‌های موجود در کتابخانه را مطالعه کنند. رمضانعلی محسنی اضافه کرد: ساختمان کتابخانه نظرآباد اخیرا تکمیل شده و آماده بهره‌برداری است. این کتابخانه با زیربنای 700 متر مربع در یک طبقه فعالیت خود را آغاز می‌کند.

کمبود کتاب در کتابخانه‌های شهرستان نظرآباد

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): تعداد کتاب‌های موجود در کتابخانه‌های شهرستان نظرآباد، یک چهارم استاندارد درنظر گرفته شده از سوی نهاد کتابخانه‌ها است. معاون مدیرکل کتابخانه‌های استان تهران با اعلام این خبر گفت: در سه کتابخانه نظرآباد، در مجموع 42 هزار و 605 نسخه کتاب موجود است. با در نظر گرفتن استاندارد 5/1 نسخه کتاب به‌ازای هر باسواد، باید 160 هزار نسخه کتاب در کتابخانه‌های این شهرستان داشته باشیم.

علی نیکنام، جمعیت باسواد شهرستان نظرآباد را 106 هزار و 596 نفر اعلام کرد و افزود: این افراد به سه کتابخانه شهری با زیربنای کلی یک هزار و 600 متر مربع دسترسی دارند. براساس استاندارد، باید 9 کتابخانه عمومی با زیربنای کلی دو هزار و 985 متر مربع درنظرآباد داشته باشیم. وی خاطرنشان کرد: در نقشه توسعه عمرانی نهاد کتابخانه‌ها، ساخت کتابخانه مرکزی با زیربنای چهار هزار و 500 متر مربع و پنج کتابخانه استاندارد دو هزار و 200 متر مربعی درنظر گرفته شده است. همچنین باید تا پایان برنامه پنجم سه روستا در این شهرستان صاحب کتابخانه شوند.

برنامه‌ریزی برای ساخت کتابخانه مرکزی در نظرآباد

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران ساخت کتابخانه مرکزی شهرستان نظرآباد را با زیربنای چهار هزار و 500 متر مربع در دستور کار دارد. مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران، با اعلام این خبر گفت: شهرستان نظرآباد، 128 هزار و 666 نفر جمعیت دارد که از این تعداد، 97 هزار و 684 نفر شهرنشینند. سه کتابخانه موجود در این شهرستان در مناطق شهری به خدمت رسانی مشغولند.

اسفندیار مبتکر سرابی، افزود: زیربنای کتابخانه‌های عمومی شهرستان نظرآباد یک هزار و 600 متر مربع است که برای رسیدن به استاندارد موردنظر نهاد کتابخانه‌ها باید تا پایان برنامه پنجم توسعه (پایان سال (1393 به شش هزار متر مربع برسد. به عبارت دیگر در این فاصله زمانی دو کتابخانه استاندارد دو هزار و 200 متر مربعی در نظرآباد ساخته می شود. وی خاطرنشان کرد: جمعیت شهری نظرآباد تا پایان سند چشم انداز 20 ساله به 184 هزار و 835 نفر می رسد. در پایان سال 1404 باید پنج کتابخانه استاندارد با زیربنای کلی 11 هزار متر مربع در این شهرستان فعال باشد. نظرآباد غربی ترین شهرستان استان تهران است که قدمتی 9 هزار ساله دارد.


نوشته شده در  سه شنبه 89/2/21ساعت  8:54 عصر  توسط حسین عسکری 
  نظرات دیگران()


فهرست همه یادداشت های این وبلاگ
آیت الله سید رضا حسینی زابلی و تجددگریزی در شهر کرج
تطهیر ترور فاتح یزدی و چریک های فدایی خلق در خبرگزاری تسنیم
نشست علمی درباره کتاب اشتهارد نوشته محمد پارسانسب
بازتاب انتشار کتاب تاریخ هشتگرد نوشته حسین عسکری - 1
یادداشت های حسین عسکری درباره محمدصادق فاتح یزدی
سندی تازه از سردار شهید شعبان علی نژادفلاح
اهل توقف طالقان به روایت استاد دکتر حکمت اله ملاصالحی
دانلود نسخه pdf کتاب های حسین عسکری
کانال تلگرامی و صفحه های اینستاگرام و آپارات البرز پژوهی
شناسنامه وبلاگ البرز پژوهی
[عناوین آرشیوشده]