پروژه «ایران باستان» در شهر جدید هشتگرد
مجید طاهرخانی
شهر جدید هشتگرد که چند ماه پیش با تشکیل استان البرز، از تهران جدا شد، براساس تازه ترین برنامه های دولت قرار است از حالت شهر خوابگاهی خارج شود و در حد شهری با جاذبه های سکونتی، توسعه پیدا کند. در حال حاضر مراحل مقدماتی اجرای دو پروژه بزرگ در شهر جدید هشتگرد آغاز شده است. هشتگرد قرار است از طریق یک جاده آماده احداث به تنکابن متصل شود که این مسیر ساکنان تهران و کرج را در فاصله کوتاهی به شهرهای شمالی کشور منتقل می کند. پروژه دوم نیز «ایران باستان» نام دارد که با تکمیل آن، امکان استقرار چند وزارتخانه در این منطقه مهیا می شود.
انتقال بخشی از دستگاه های دولتی از تهران به شهرهای جدید اطراف اخیرا در قالب یک پیشنهاد از طرف وزارت مسکن به دولت مطرح شد که هشتگرد یکی از گزینه های مورد نظر است. در هشتگرد هم اکنون حدود 50 هزار واحد مسکونی مهر در حال ساخت است که مقرر شده تا زمان تحویل واحدها، جاذبه های سکونتی نیز در این منطقه برقرار شود. رویکرد ساخت فضاهای گردشگری درون شهری به منظور ایجاد جاذبه های شهر نشینی در شهر جدید هشتگرد در دستور کار مسوولان این شهر قرار گرفته و در همین راستا هم اکنون چندین پروژه عمرانی بزرگ شهری طراحی شده است. مرتضی جابر انصاری مدیر شرکت عمران شهر جدید هشتگرد با بیان این مطلب افزود: «ساخت و سازهای انبوه و متراکم و فراوانی بلندمرتبه سازی، شهر جدید هشتگرد را به شهری خوابگاهی تبدیل کرده است، به همین سبب لازم است با ایجاد فضاهای مدرن گردشگری، جاذبه های این شهر را افزایش داد.»
وی با تاکید بر اینکه بسترهای مناسبی برای تبدیل شهر جدید هشتگرد به عنوان یکی از قطب های گردشگری کشور فراهم است، خاطر نشان کرد: «نزدیکی به سد طالقان و دامنه های جنوبی رشته کوه های البرز شرایط مناسبی را برای اتصال هشتگرد به شمال ایران و شهر های ساحلی دریای خزر فراهم کرده است که در همین راستا جاده کوهستانی هشتگرد- تنکابن طراحی و با تصویب اعتبار در مرحله اجرا است.» انصاری همچنین طراحی و ساخت یک میدان گسترده و یک محور بزرگ شهری را از جمله پروژه های شرکت عمران شهر جدید هشتگرد عنوان کرد و گفت: «طراحی میدان بزرگ 35 هکتاری نقش جهان که در اطراف آن 12 راسته بازار بزرگ و مکان های تفریحی از جمله هتل پیش بینی شده است، به پایان رسیده و در مرحله جذب سرمایه گذار و تامین اعتبار است که در صورت ساخت، بزرگ ترین میدان شهری در خاورمیانه خواهدشد.»
وی در ادامه از محور ایران باستان به عنوان پروژه ای بزرگ و مدرن یاد کرد و افزود: «به منظور تامین فضاهای اداری شهر و ایجاد چشم انداز شهری مناسب در جهت تامین امکانات رفاهی برای شهروندان محور بزرگ ایران باستان که برگرفته از معماری تاریخی و اسلامی ایران است طراحی شده که پس از اجرا، امکان استقرار چندین وزارتخانه در آن وجود خواهد داشت.» مدیرشرکت عمران شهر جدید هشتگرد همچنین از بهره برداری متروی هشتگرد - کرج تا پایان سال 90 خبر داد و اظهار امیدواری کرد : «با تصویب اعتبار لازم در شورای عالی شهر سازی به منظور شتاب دهی در بازگشایی، ساخت و ریل گذاری مسیر، پیش بینی می شود متروی هشتگرد - کرج تا پایان سال 90 به بهره برداری برسد تا تردد ساکنان این شهر به کرج و تهران با سهولت بیشتری انجام شود.»
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد، شماره 2267، صفحه 7.