سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

انتقاد امام جمعه چهارباغ از بی توجهی مسوولان فرهنگی ساوجبلاغ

حجت الاسلام مهدی قاسمی نیت به خبرنگار ایرنا گفت: اکنون این بخش مهاجر پذیر با داشتن 25 هزار نفر جمعیت از داشتن یک کتابخانه عمومی محروم است. وی افزود: دو سال که پیش چهارباغ در تقسیمات کشوری به شهر ارتقاء یافت مردم انتظار افزایش خدمات رسانی بخصوص در امور فرهنگی را از سوی مسوولان داشتند اما متاسفانه چنین نشد. وی تصریح کرد: طی یکسال گذشته اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوجبلاغ تنها تعدای کتاب به ارزش 350 هزار ریال به این بخش اختصاص داد که این امر بیانگر بی توجهی انان بوده و جای تاسف دارد. قاسمی اظهار داشت: اکنون این کتابها به دلیل نبود کتابخانه عمومی در گوشه ای از مسجد این بخش برای استفاده عموم قرار گرفته است. وی گفت: بخش چهارباغ تا شهرهشتگرد مرکزشهرستان ساوجبلاغ 15 کیلومتر فاصله دارد و استفاده مردم این بخش بخصوص جوانان از تنهاکتابخانه عمومی هشتگرد نیز مستلزم صرف وقت و هزینه بالای رفت و آمد است . وی گفت: مردم این بخش مهاجرپذیر همانند سایر نقاط شهرستان ساوجبلاغ نیاز به مطالعه و تغذیه فکری دارند اما چرا مسوولان فرهنگی منطقه نسبت به این موضوع مهم بی توجهند جای تامل دارد. امام جمعه چهارباغ تاکید کرد: در صورت ادامه این روند قشر نوجوان و جوان این بخش بیشترین آسیب را خواهند دید و این زنگ خطری برای مسوولان است.

هنرمند نظرآبادی در جشنواره عدالت و امید خوش درخشید

ابوطالب قادری، مسئول انجمن هنرهای تجسمی شهرستان نظرآباد در رشته نقاشی در جشنواره عدالت و امید مفتخر به دریافت لوح دیپلم افتخار و تندیس جشنواره از ریاست محترم جمهوری شد. به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نظرآباد، این هنرمند که پس از حضور در کارگاه نقاشان برگزیده استانی به مرحله کشوری راه پیدا کرده بود پس از حضور در بین هنرمندان برگزیده کشوری و تولید آثار هنری در موزه هنرهای معاصر، به عنوان هنرمند برگزیده کشوری انتخاب شد. گفتنی است قادری متولد 1356 است که در یک سال اخیر تلاش های فراوانی با همراهی سایر هنرمندان تجسمی برای راه اندازی و فعال کردن انجمن هنرهای تجسمی نظرآباد انجام داد.

برگزاری گفتمان های قرآنی در موسسه رخسار قرآن

موسسه قرآنی «رخسار قرآن» شهرستان‌ نظرآباد دوره‌‌های گفتمان قرآنی را با عناوین مختلف از جمله شبهه شناسی قرآن طی روزهای جمعه برگزار می‌موسسسه رخسار قرآنکند. حجت‌الاسلام ‌والمسلمین «ثابت حاتمی» مسئول اداره تبلیغات اسلامی شهرستان نظرآباد، در گفتگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) با بیان این خبر اظهار کرد: موسسه قرآنی رخسار قرآن شهرستان‌ نظرآباد جمعه‌ها بعد از برگزاری نماز مغرب و عشاء این دوره‌ را با عنوان «شبهه شناسی قرآن کریم» برگزار می‌کند. وی با اشاره به متن ‌محور بودن این جلسات افزود: حاضران شرکت‌کننده در این دوره را دانش‌آموختگان و دانشجویان دانشگاه و طلاب حوزه تشکیل می‌دهند. مسئول اداره تبلیغات اسلامی شهرستان نظرآباد به برگزاری دوره‌های حفظ قرآن کریم در موسسه قرآنی رخسار قرآن اشاره و بیان کرد: این کلاس‌ها ویژه گروه‌های سنی نونهالان، کودکان، نوجوانان و جوانان در طول هفته برگزار می‌شود.

جلسه نقد آخرین کتاب استاد ملاصالحی برگزار شد

گاه تصوراتی از برخی امور و از جمله رشته های علمی به قدری در ذهن ها ریشه دوانده که خواندن یک کتاب و یا گوش سپردن به یک سخنرانی در آن زمینه یک باره بخشی یا کلی از آن ذهنیتدکتر حکمت الله ملاصالحی را در معرض تبدیل و تغییر قرار می دهد. در یکی از سلسله نشست های سرای اهل قلم  که در «خانه کتاب ایران» برگزار شد، چنین وضعیتی رخ داد. دکتر حکمت الله ملاصالحی از مفاخر فرهنگی و علمی شهرستان ساوجبلاغ، دکترای باستان شناسی از دانشگاه فلسفه آتن و بنیانگذار «دانش فلسفه باستان شناسی» در ایران که درباره کتاب خود؛ یعنی «باستان شناسی در بوته معرفت شناختی» سخن می گفت، باستان شناسی را نه یک رشته صرفا" علمی که در درجه اول، حاصل چرخش بنیادین انسان غربی نسبت به کل هستی دانست و در تعبیری دیگر، آن (باستان شناسی) را واپسین حد تاریخی گری در نظر آورد. به نظر وی، به دلیل شکافی که بین سوژه و ابژه در باستان شناسی وجود دارد، در بسیاری از مواقع باستان شناسان خود را جای فاعلان آثار گذشته می گذارند و این مورد سؤال جدی است. از این رو، به نظر وی این تلقی از باستان شناسی، باید جای خود را به تلقی جدیدی از باستان شناسی بدهد؛ تلقی و موضع جدیدی که باستان شناس و به طور کل انسان معاصر را در ارتباط دیگری با داده های گذشته و باستان شناختی قرار می دهد. به  نظر استاد ملاصالحی، این ارتباط یا بهتر است بگوییم نسبت، جزء از طریق بازگشت به حقیقت داده ها یا «ارخه» و «لوگوس» های مفقود در بستر تاریخ بازیافتنی نیست. این نشست که قرار بود با حضور دکتر حسین کلباسی (استاد دانشگاه علامه طباطبایی) به عنوان منتقد برگزار شود، به دلیل مشغله کاری وی تنها با حضور نویسنده کتاب برپا شد. یادآوری می شود کتاب «باستان شناسی در بوته معرفت شناختی» در 212 صفحه به وسیله موسسه تحقیقات و توسعه علوم انسانی منتشر گردیده است.  

روایت استاد ملا صالحی از خاستگاه های شرقی منطقه غربی تاریخ

بنیاد حکمت اسلامی صدرانشست استادان و محققان «مرکز تدوین تاریخ جامع حکمت و فلسفه» در بنیاد حکمت اسلامی صدرا با عنوان «سیر تفکر فلسفی در ایران باستان» برگزار شد . در این گردهمایی استاد دکتر حکمت الله ملاصالحی درباره «خاستگاه های شرقی منطقه غربی تاریخ» سخن گفت. در ادامه این جلسه علاوه بر سخنرانی استاد ملاصالحی ، بحث و گفتگو در رابطه با مباحث مطرح شده انجام شد.

چاپ مقاله اسماعیل آل احمد در ویژه نامه کتاب سال حوزهاسماعیل آل احمد

«صهبای دانشوری در سبوی کتاب» عنوان مقاله ای از حجت الاسلام اسماعیل آل احمد است که در نشریه معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم (ویژه نامه دهمین همایش کتاب سال حوزه) به چاپ رسید. در این مقاله تحقیقی ضمن اشاره به تاریخچه کتابخانه در جهان تشیع، هفده کتابخانه مهم و بزرگ علمای شیعه معرفی شده است.

 معرفی «دشتی به وسعت تاریخ» در سایت خانه کتاب ایران و کتاب ماه

کتاب دشتی به وسعت تاریخ تالیف حسین عسکری در سایت خانه کتاب ایران و کتاب ماه جغرافیا و تاریخ (شماره بهمن 1387) اینگونه معرفی شده است: «یکی از گرایش‌های رشته تاریخ که در سال‌های اخیر در ایران رواج یافته، گرایش «تاریخ محلی» است. این گرایش می‌کوشد شهرها و مناطق دورافتاده‌ای را برجسته سازد که به رغم پیشینه غنی، کم‌تر مورد توجه محققان بوده‌اند و نگاهی عمیق و همه‌ جانبه به ویژگی‌ها و پتانسیل‌های پنهان آنها بیفکند. «دشتی به وسعت تاریخ» اثری در راستای همین رویکرد است. مولف در کتاب حاضر، شهرستان نظرآباد، واقع در منطقه ساوجبلاغ، غربی‌ ترین شهرستان استان تهران، را بررسی کرده است. نظرآباد که امروز مهجور و محروم مانده است، در گذشته یکی از مناطق پراهمیت و متمدن واقع در منطقه فرهنگی تمدنی جنوب کوه‌های البرز تا اصفهان بوده است. هم‌چنین تحقیقات اخیر باستان‌شناسی نشان می‌دهد که قدیم‌ترین و گسترده‌ترین حوزه‌های تمدنی ایران نه به حوزه‌هایی مثل سیلک کاشان بلکه به منطقه «ازبکی» واقع در این شهرستان تعلق دارد.

نگارنده در کتاب پس از بررسی اوضاع جغرافیایی، طبیعی و آب و هوایی نظرآباد و محله‌ها و آبادی‌های مختلف آن، و یژگی‌های اقتصادی و اجتماعی منطقه هم‌چون جمعیت، وضعیت مسکن، ازدواج، بهداشت، آموزش و صنعت را مورد توجه قرار داده است. در فصل بعدی نیز به ویژگی‌ های فرهنگی، آداب و رسوم، مراسم‌های رایج در منطقه، اوضاع تاریخی و باستان ‌شناسی، اقدامات صورت گرفته از سوی دولت‌های پیش و پس از انقلاب اسلامی در نظرآباد و چهره‌های شاخص آن به تفصیل اشاره کرده است. کتاب هم‌چنین تصاویری از بناهای تاریخی، اشخاص مهم شهرستان نظرآباد و نقشه‌های منطقه را دربردارد.

قارپوزآباد به تاریخ پیوست

 سایت تابناک خبر داد: با تصویب وزیران عضو کمیسیون سیاسى و دفاعى و بنا به پیشنهاد وزارت کشور، هیئت وزیران با تغییر نام روستای «قارپوزآباد» از توابع دهستان احمدآباد بخش مرکزى شهرستان نظرآباد در استان تهران به روستاى «صالحیه» موافقت کرد. به نوشته یک وبلاگ محلی، روستای قارپوزآباد دارای 3500 نفر جمعیت و جاذبه های گردشگری از جمله فرودگاه آموزشی آزادی، شکارگاه، همجواری با روستای احمدآباد (آرامگاه دکتر محمد مصدق) و آب و هوای خوب است.


نوشته شده در  پنج شنبه 88/1/27ساعت  6:32 عصر  توسط حسین عسکری 
  نظرات دیگران()


فهرست همه یادداشت های این وبلاگ
کوتاه نوشته های حسین عسکری در کانال تلگرامی البرزپژوهی - 4
آیت الله سید رضا حسینی زابلی و تجددگریزی در شهر کرج
تطهیر ترور فاتح یزدی و چریک های فدایی خلق در خبرگزاری تسنیم
نشست علمی درباره کتاب اشتهارد نوشته محمد پارسانسب
بازتاب انتشار کتاب تاریخ هشتگرد نوشته حسین عسکری - 1
یادداشت های حسین عسکری درباره محمدصادق فاتح یزدی
سندی تازه از سردار شهید شعبان علی نژادفلاح
دانلود نسخه pdf کتاب های حسین عسکری
کانال تلگرامی و صفحه های اینستاگرام و آپارات البرز پژوهی
شناسنامه وبلاگ البرز پژوهی
[عناوین آرشیوشده]