رنج های ملیکا در همین نزدیکی در شهر نظرآباد
امروز در خبرگزاری تسنیم، گزارشی را خواندم با عنوان «ملیکا یک نفر از هشت نفرِ مبتلا به ایکتیوز» که به کوشش خبرنگار متعهد و تیزبین آقای سیّدمحمد ساداتی تهیّه شده است. از دیدن تصاویر این کودک دو ساله نظرآبادی به شدّت افسرده و اندوهگینم. خودم را سرزنش می کنم که چرا از رنج های این کودک در همین نزدیکی بی اطلاع بودم. البتّه تهیّه کننده این گزارش را تحسین می کنم که با انتشار این گزارش، تلنگری به وجدان فروخفته ما زد تا برای کاهش رنج های این کودک معصوم و خانواده صبورش چاره ای بیاندیشیم. در پایان گزارشِ خبرگزاری تسنیم، متعهدانه آمده است: «مخاطبان عزیز می توانند جهت کمک در تامین هزینه های درمان این کودک، با اداره کل استان های خبرگزاری تسنیم به شماره تماس 02142139563 تماس حاصل نمایند.» بنده هم خاضعانه از خیّرین و همچنین فعّالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان های ساوجبلاغ و نظرآباد دعوت می کنم که بیایید با حمایت های مادّی و معنوی، در کاهش دردهای ملیکا کوچولو و خانواده اش مشارکت کنیم.
___________________
ملیکا یک نفر از هشت نفرِ مبتلا به ایکتیوز
«ملیکا» دختر دو سالهای است که از بدو تولد مبتلا به بیماری ایکتیوز است، این بیماری سبب خشکی سوزش و خارش پوست میشود و این دختر بچه جزو هشت نفری است که در کشور مبتلا به این بیماری نادر هستند.مهدی میرزایی پدر دختری به نام ملیکا است؛ اصالت وی آذری و از اهالی هشترود است و در سال 1356 در منطقه ورامین متولد شده است. آنها هم اکنون در شهرستان نظرآباد در استان البرز در خانهای اجاره ای زندگی می کنند. وی سال 1377 با دختردایی خود خانم صغری بیگلری ازدواج کرده است. چهرهای مهربان دارد و خوش اخلاق و با حوصله با ما درد و دل میکند؛ از ابتدا برای خود مغازه نانوایی داشته ولی هزینه های درمان فرزندش و مشکلاتی که شریکش برای وی به وجود آورده زندگی را برای وی سخت کرده است.
در حال حاضر با توجه به هزینههای بالای درمان دخترش در نظرآباد کارگری میکند و با افتخار نیز میگوید: باید برای تامین هزینههای درمانی دخترم کار کنم. فرزند اوّل حاصل از ازدواج فامیلی مهدی میرزایی و صغری بیگلری پسری است که در نوجوانی بدون هیچ مشکلی در حال زندگی است ولی فرزند دوم این زوج ملیکا است که مبتلا به بیماری ایکتیوز است. ایکتیوز (Ichthyosis) یا (ماهیاک) یک بیماری متنوع پوستی است که با پوست خشک و خارش همراه است. واژهichthy ریشه یونانی دارد که به معنی ماهی است و مقصود از آن همان فلس ماهی است که با پوستههای ایجاد شده بر روی بدن بیمار شباهت دارد. حدود 2 سال و 2 ماه از تولد ملیکا میگذرد؛ پدر ملیکا میگوید: زمانی که ملیکا در بیمارستانی در کرج متولد شد پزشکان به مادر ملیکا گفتند که این بچه تا سه روز بیشتر زنده نمیماند و بهتر است از شرش خلاص شوند. پدر ملیکا میگوید غیرت من اجازه نداد که با ادامه زندگی این نوزاد مخالفت کنم و گفتم که پای همه مشکلات و دردسرهای آن هستم و به هیچ وجه اجازه قطع حیات وی را نمیدهم. وی میگوید: ملیکا از ابتدای تولد با بیماری نادر ایکتیوز مواجه بود و این مشکلات تا امروز هم ادامه دارد؛ این نوزاد در حال حاضر باید در بیمارستان تحت مراقبت باشد اما به دلیل نبود امکانات و پول و هزینههای سنگین درمان این بیماری، مادرش برای این دختربچه پرستاری میکند. با راهنماییهایی که دکتر عبیری داشته مادر ملیکا در مراقبت از این کودک تبحر خاصی پیدا کرده و حتی با درستکردن فیتیلیهای در شبانهروز عفونتهای گوش این کودک را تمیز میکند.
زندگی مهدی میرزایی با سختی میگذرد و در حال حاضر حدود 84 میلیون تومان برای بهبود ملیکا کوچولو هزینه کرده است؛ فرزندی که پدرش میگوید تا نفس در سینه دارم برای بهبودی وی تلاش میکنم. اوضاع مالی پدر ملیکا خیلی بحرانی است تا جایی که میگوید: یک میلیون از طرف شهرداری نظرآباد بعد از کلی دوندگی و با تلاش دو نفر از خبرنگاران برای هزینههای درمان ملیکا دریافت کردهام و در سفری که استاندار البرز به شهر نظرآباد داشت، نیز با کمک وی توانستم از یکی از بانکها مبلغ 10 میلیون تومان وام بگیرم. وامی که قرار بوده با سود 4 درصد باشد اما بانک از وی درخواست سودی به میزان 28 درصد را دارد! وی میگوید بستگان زیادی دارد ولی از زمانی که این مشکل برای خانوادهاش به وجود آمده کمتر آشنایی سراغی از خانوادهاش میگیرد. صحبتهای پدر ملیکا جایی دردناکتر میشود که میگوید: حتی همسایهها اجازه بازی با ملیکا را به فرزندانشان نمیدهند و فکر میکنند که این بیماری مسری و قابل انتقال است در حالی که اینگونه نیست و هیچ خطری کودکان را برای بازی با ملیکا تهدید نمیکند. پدر ملیکا ادامه میدهد: مدتی است که 7 میلیونی را که برای ودیعه مسکن به صاحب خانهام دادهام، بهخاطر عدم توانایی در پرداخت اجاره ماهانه منزل کسر شده و تنها 500 هزار تومان برای ودیعه مسکن نزد صاحبخانهام امانت دارم.
نگرانیهای حاصل از نداشتن مسکن مناسب و شرایط بیماری خاص ملیکا بار سنگینی بر دوش این مرد زحمتکش گذاشته و وی همچنان با دل نگرانی خاصی به گفتوگو با ما ادامه میدهد. وی میگوید:پزشکان تاکید دارند که ملیکا باید برای ادامه روند درمانش پروتئین مصرف کند ولی نداشتن درآمد این روند را با مشکل مواجه کرده است و نمیتواند برای ملیکا غذای خوب تهیه کند. مهدی میرزایی در مورد پرستاری مادر ملیکا میگوید: مادر ملیکا شبی بین 2 الی 3 ساعت بیشتر نمیخوابد و تا صبح بر بالین این بچه از وی پرستاری میکند. ملیکا در حال حاضر هزینهای بالغ بر 4 میلیون تومان برای ارسال یک آزمایش ژنتیک به یکی از کشورهای خارجی نیازمند است و حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان ماهانه هزینه دارو دارد.
پدرش برای تامین هزینههای درمان و آزمایش و داروی ملیکا نیازمند کمک است؛ ملیکا دختر پرانرژی و شادابی است و علاقه شدیدی به ظرف شستن و آب بازی دارد زیرا تماس آب به بدنش سبب کمتر شدن سوزش پوست و نرم شدن آن میشود. پدر ملیکا اما میگوید: علیرغم اینکه وضعیت مالی مناسبی ندارم و هزینههای دارو و درمان ملیکا برای من بالا است اما با کارگری و بنایی هزینههای درمان وی را تامین میکنم. مخاطبان عزیز میتوانند جهت کمک در تامین هزینههای درمان این کودک، با ادارهکل استانهای خبرگزاری تسنیم به شماره تماس 02142139563 تماس حاصل نمایند.