سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

 

عزیمت استاد دکتر حکمت الله ملاصالحی به کشور یونان

استاد دکتر حکمت الله ملاصالحی - از مفاخر علمی و فرهنگی شهرستان ساوجبلاغ -  در اواخر مهرماه 1389 به دعوت دانشگاه آتن، راهی کشور یونان شد. ایشان به مدت یک سال در آن دانشگاه به تدریس و پژوهش در رشته فلسفه و باستان شناسی خواهد پرداخت.

از استاد ملاصالحی تا کنون هفت عنوان کتاب و نیز مقالات متعددی به زبان های فارسی، انگلیسی و یونانی در نشریات معتبر داخلی و خارجی در زمینه های متنوع باستان شناسی، دین شناسی، تاریخ، هنرهای آیینی و مسایل دیگر به چاپ رسیده است. استاد ملاصالحی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، نخستین پژوهشگری است که مباحث عمیق و دشوار مربوط به دانش نوظهور «فلسفه باستان شناسی» را در ایران مطرح کرده است.  آن کتاب در وب سایت خبرگزاری مهر، این گونه معرفی شده است:

* * * * * *

آخرین اثر استاد حکمت الله ملاصالحی

«باستان‏شناسی در بوته معرفت‏شناختی»

«باستان‏شناسی در بوته معرفت‏شناختی» نوشته دکتر حکمت‏الله ملاصالحی با شمارگان 1200 نسخه از سوی انتشارات مؤسسه تحقیقات و توسعه علوم انسانی در 213 صفحه منتشر شده است.

آگاهی به تاریخمندی انسان، انسان دوران جدید را در موقعیتی خاص قرار داده است یا آن گونه که مؤلف کتاب «باستان‏شناسی در بوته معرفت‏شناختی» می‏گوید: انسان وجودی است تاریخی شده و تاریخمند؛ فرهنگ‏پذیر و فرهنگ‏ساز. افکنده در درون میراث و تقدیر تاریخی خویش. ایستاده بر صحنه تاریخ و بازیگر رخدادها و موقعیتهایی که خود نقش تعیین کننده در خلق و وقوع آنها داشته است. بنابراین می‏توان گفت ظهور باستان‏شناسی و رویکردهای باستان‏شناسانه به تاریخ، گذشته و پیشینه تاریخی و فرهنگی بشر در دوران جدید در جهان غرب از جمله رویدادها و تحولات مهم و سخت تأثیرگذار زمانه ما بوده است.

اما آنچه ملاصالحی در کتاب خود می‏کوشد مدنظر قرار دهد طرح پرسشهای بنادینی است که می‏توانند زمینه‏ها، علل و دلایل ظهور باستان‏شناسی در عالم جدید را آشکار کنند. وی در این کتاب بر آن است تا مسایل بنیادین باستان‏شناسی را از منظر معرفت‏شناختی مورد بحث قرار دهد. به زعم ملاصالحی باستان‏شناسی، مولود تحولات جدید تاریخی است و با ارزشها، اندیشه، منظر و معرفت تاریخی انسان غربی و عقلانیت مدرن سخت در هم تنیده است. به همین دلیل نیز نگارش تاریخ ظهور باستان‏شناسی با رویکردهای تاریخی، بدون توجه به نقد و تحلیل فلسفی‏تر تحولاتی که نقش تعیین‏کننده در پیدایش تدریجی رویکردهای باستان‏شناسانه به گذشته و ظهور دانش باستان‏شناسی در غرب دوران جدید داشته‏اند، نابسنده خواهد بود.

کتاب «باستان‏شناسی در بوته معرفت‏شناختی» موضوعاتی چون نوع، درجه و دامنه نسبتهای باستان‏شناسی با دیگر رشته‏ها، دانشها و حوزه‏های فکری و معرفتی، نوع موضوعات مورد مطالعه باستان‏شناسان، مسئله عینیت و ذهنیت در باستان‏شناسی، روش‏شناسی و نوع راهکارها و روش های به خدمت گرفته شده در آن، روابط پیچیده میان ماده و متن، زبان و شواهد مادی، حدود عقل و نقل و تجربه در باستان‏شناسی را مورد بحث و بررسی قرار داده است.


نوشته شده در  شنبه 89/8/1ساعت  5:53 عصر  توسط حسین عسکری 
  نظرات دیگران()


فهرست همه یادداشت های این وبلاگ
آیت الله سید رضا حسینی زابلی و تجددگریزی در شهر کرج
تطهیر ترور فاتح یزدی و چریک های فدایی خلق در خبرگزاری تسنیم
نشست علمی درباره کتاب اشتهارد نوشته محمد پارسانسب
بازتاب انتشار کتاب تاریخ هشتگرد نوشته حسین عسکری - 1
یادداشت های حسین عسکری درباره محمدصادق فاتح یزدی
سندی تازه از سردار شهید شعبان علی نژادفلاح
اهل توقف طالقان به روایت استاد دکتر حکمت اله ملاصالحی
دانلود نسخه pdf کتاب های حسین عسکری
کانال تلگرامی و صفحه های اینستاگرام و آپارات البرز پژوهی
شناسنامه وبلاگ البرز پژوهی
[عناوین آرشیوشده]