سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

پایان واقعی یک دانشنامه

 دکتر حسین خندق‌آبادی، سرویراستار دایره‌المعارف

دایره‌المعارف تشیع طی این 30 سال فراز و فرودهای بسیاری داشته است؛ از شروع پرتوان نخستین خود، که هم بنیه مالی خوبی داشت و هم پشتوانه علمی قوی، تا چندین پرتگاه که تا دم تعطیلی رفت، بیشتر هم به سبب دریغ داشتن حمایت‌های مالی، که سهل است و البته مصادره اموال وقفی‌اش. دوستان آشنا با دانشنامه و دانشنامه‌نویسی من می‌دانند چه دشوار است سروسامان دادن به یک دانشنامه؛ آنقدر که ازجمله بزرگ‌ترین مزایای دایره‌المعارف تشیع این است که به پایان واقعی نزدیک شده است.
خوشحالم که از زمانی که دایره‌المعارف تشیع به لطف غفاری، رئیس انتشارات حکمت، از آخرین پرتگاه رهید، سهمی اندک در انجام رساندن این کار داشته‌ام. کوشیده‌ام تا حد ممکن به‌خصوص با یاری گرفتن از دوستانم در دانشنامه جهان اسلام تا جای ممکن مجلدات آخر را به قوت مجلدات نخست برسانیم. در این جلد همچنان مقالاتی از گذشتگان هست؛ از جمله مدخل‌های «مازندران»، «مشهد»، «مکه» و «مدینه» از مرحوم حسین کریمان، مدخل بلند «محمدبن عبدالله» از حسن یوسفی اشکوری، مدخل «مناره» از محمود فاضل و نیز باید اشاره کنم به مدخل «مصحف علی» که تنها مدخل به قلم بهاءالدین خرمشاهی در این جلد است. از مدخل‌های مهم دیگر باید به مدخل بلند «مسجد» نوشته دوست خوبم مهدی گلچین عارفی و همسرش نگار صبوریان اشاره کنم، که نمونه بسیار خوبی است برای مدخل دایره‌المعارفی در تراز بالا.

 مدخل مهم دیگر مدخل خوش‌ساخت و پراطلاع «مباهله» نوشته کمال‌الدین غراب است که پیش از این کتابی تحقیقی با همین عنوان از او در انتشارات حکمت چاپ شده بود. مدخل «مقبره» در معرفی مدفن‌ها و زیارتگاه‌های مهم شیعی است به قلم اکرم ارجح و احمد خامه‌یار. دو مدخل مربوط به مجلسی‌ها (پدر و پسر) به قلم همکارم خانم مریم کیانی‌فرید است. همچنین مدخل «مشروطیت» از دوست خوبم صادق حیدری نیاست. از مدخل‌های هنری مدخل «میرعماد قزوینی» خوشنویس (نوشته ولی‌الله کاووسی)، «محمد زمان» نقاش (نوشته معصومه میرسعیدی) و مدخل «موسیقی» (نوشته بابک خضرائی) را می‌توان نام برد که هر سه مولف از متخصصان در این زمینه و دوستانم در گروه هنر دانشنامه جهان اسلام هستند.

 همچنین خوب است اشاره کنم به مدخل‌های «مکتب اصفهان»، «مکتب تهران» و «مکتب شیراز» از سعید انواری، «مرثیه و مراثی» از مرضیه محمدزاده، «محبت» از حسن سیدعرب، «مدرس، سیدحسن» از سعید طاووسی و مدخل‌های فراوان و استانداردی که حسن انوشه و همکارش علیرضا خدابنده‌لو در زمینه تاریخ و ادبیات نوشته‌اند و آنهایی که حسین عسگری در زمینه اصول فقه نوشته و همچنین مدخل‌های پراطلاع و پاکیزه حمید باقری در زمینه اصطلاحات حدیثی و مدخل‌هایی که شهرام صحرایی، دوست دانشنامه‌نویس دیگرم، در رجال نوشته است، به‌خصوص مدخل «مولوی» که در آن موضع مخالف و موافق علمای شیعه درباره مولوی و مثنوی‌اش معرفی شده است.


نوشته شده در  جمعه 94/10/4ساعت  12:30 عصر  توسط حسین عسکری 
  نظرات دیگران()

 

محرمعلی دودانگه

معرفی کتاب نویسنده نظرآبادی توسط فرزندش

عصر یک شنبه 10 آبان 1394 با حضور جمعی از علاقه مندان به کتاب و کتاب خوانی و برخی مسئولان محلی، «یکصد و هفتاد و هشتمین نشست کتاب خوان استان البرز» در فرهنگسرای هنر شهرستان نظرآباد برگزار شد. در این نشست، ده کتاب توسط کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی شهرستان معرفی شد که دو عنوان آن مربوط به محرمعلی دودانگه از نویسندگان و ناشران شهرستان نظرآباد و کتابدار بااخلاق کتابخانه عمومی امام جعفر صادق علیه السلام است. از نکات جالب این نشست، معرفی کتاب این نویسنده توسط فرزندش است. ادامه مطلب...

نوشته شده در  چهارشنبه 94/8/13ساعت  6:19 عصر  توسط حسین عسکری 
  نظرات دیگران()

 

کتاب «نقد دل» منتشر شد

اداره کل آموزش فرهنگی و اسناد دانشگاه آزاد اسلامی، کتاب «نقد دل: گفت و گو با دکتر یوسف فضایی» را در زمستان 1393 منتشر کرد. این کتاب، حاصل گفت و گوی حسین عسکری با دکتر یوسف فضایی استاد بازنشسته ادیان و عرفان دانشکده الهیات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج است که در شمارگان هزار نسخه و 108 صفحه به چاپ رسیده است. «نقد دل» دوّمین جلد از مجموعه سیمای فرزانگان دانشگاه آزاد اسلامی است. پیش نوشتار کتاب را اینجا بخوانید. ادامه مطلب...

نوشته شده در  جمعه 93/12/22ساعت  5:57 عصر  توسط حسین عسکری 
  نظرات دیگران()

 

انتشار گلستان سعدی با خط ، مقدمه و ناشر نظرآبادی

نظرآباد همچنان شهرستانی فرهنگی است. در اسفند 1389، «گلستان سعدی» براساس نسخه محمدعلی فروغی و با خط استاد امیر اصغری - خوشنویس کوشای شهرستان نظرآباد - منتشر شد. ناشر این مجموعه هنری 2000 نسخه ای، انتشارات رهام اندیشه نظرآباد است. مقدمه خواندنی اسماعیل آل احمد - مدیر موسسه رخسار قرآن شهرستان نظرآباد - و گل و مرغ رامین مرآتی از زیبایی های چشم نواز این کتاب است. وبلاگ «ساوجبلاغ پژوهی»، تولد این کتاب را به دست اندرکاران آن شادباش عرض می کند. امیدواریم نهادهای فرهنگی شهرستان هم به وظیفه خود عمل کنند و از آقای فتحعلی پور مدیرعامل «کارخانه آسفالت کردان» فراگیرند که چگونه از این اثر ماندگار پشتیبانی مالی کرده است. دیباچه آقای آل احمد بر گلستان را در ادامه مطلب بخوانید:

* * * * * *

دیباچه اسماعیل آل احمد بر گلستان سعدی

نوشته شده در  پنج شنبه 89/12/19ساعت  9:12 صبح  توسط حسین عسکری 
  نظرات دیگران()

 

بوستان های کاغذی شهرستان ساوجبلاغ

اشاره: مدتی است که مدیریت کتابخانه های عمومی شهرستان ساوجبلاغ از حوزه ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خارج شده و زیرنظر نهاد تازه تاسیس «اداره کتابخانه های عمومی» فعالیت می کند. نخستین مدیر این اداره نو، خانم «اعظم کرمی» است. از آغاز مدیریت این بانوی کوشا و خلاق، خدمات کتابخانه های عمومی شهرستان، روشمند و منسجم تر شده است. ای کاش شهرداری های هشتگرد، شهر جدید، چهارباغ، گلسار و کوهسار به تعهد قانونی و فرهنگی خود عمل کنند و سهم نیم درصدی کتابخانه های عمومی را سر وقت بپردازند. آن وقت است که کتابخانه های عمومی، پایدار و کارآمد خواهند ماند.

* * * * * *

جهت آشنایی با کتابخانه های عمومی ساوجبلاغ، اینجا را کلیک کنید...

نوشته شده در  یکشنبه 89/10/26ساعت  7:44 عصر  توسط حسین عسکری 
  نظرات دیگران()

<      1   2      

فهرست همه یادداشت های این وبلاگ
آیین نقد و بررسی کتاب تاریخ هشتگرد نوشته حسین عسکری
نشست علمی درباره کتاب اشتهارد نوشته محمد پارسانسب
بازتاب انتشار کتاب تاریخ هشتگرد نوشته حسین عسکری - 1
یادداشت های حسین عسکری درباره محمدصادق فاتح یزدی
سندی تازه از سردار شهید شعبان علی نژادفلاح
اهل توقف طالقان به روایت استاد دکتر حکمت اله ملاصالحی
به مناسبت درگذشت دکتر محمود مصدق
دانلود نسخه pdf کتاب های حسین عسکری
کانال تلگرامی و صفحه های اینستاگرام و آپارات البرز پژوهی
شناسنامه وبلاگ البرز پژوهی
[عناوین آرشیوشده]